Foto's omgeving - pusztatomaj

CAMPING PUSZTA TOMAJ
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Foto's omgeving

Foto's en video's
Nationaal Park Hortobágy
(Hongaars: Hortobágyi Nemzeti Park) is een van de tien nationale parken van Hongarije.
het ligt op zo’n 65 km afstand van de camping bij de plaats Hortobágy.
De oprichting tot nationaal park vond plaats op 1 januari 1973.
Hiermee was dit het eerste nationaal park van Hongarije. Nationaal Park Hortobágy heeft een oppervlakte van circa 809,57 km².
Sinds 1979 valt 320,37 km² van dit oppervlak onder de Conventie van Ramsar, wat inhoudt dat het watergebied van internationaal belang is, in het bijzonder voor watervogels ls.                                                                                                                                             
In hetzelfde jaar werd 520 km² van Hortobágy toegevoegd aan de lijst van biosfeerreservaten onder het Mens- en Biosfeerprogramma (MAB) van UNESCO.

Debrecen
Is met 203.914 inwoners (2014) de tweede stad van Hongarije.
Het is gelegen in het oosten van het land, in de Hongaarse laagvlakte. Het is de hoofdstad van het comitaat Hajdú-Bihar. Sinds 1954 heeft de stad de status van "stad met comitaatsrecht"
Debrecen kreeg in 1361 stadsrechten. In 1849, tijdens de Hongaarse onafhankelijkheidsstrijd tegen de Oostenrijkse Habsburgse keizer, was de stad tijdelijk hoofdstad van Hongarije.
De stad geldt als het geestelijke centrum van de Hongaarse Gereformeerde Kerk. Een standbeeld van admiraal Michiel de Ruyter in het stadscentrum herinnert eraan dat door zijn toedoen in 1676 zesentwintig Hongaarse predikanten vrij kwamen die door de Oostenrijkse keizer tot dwangarbeid op de galeien waren veroordeeld.
De stad heeft een stadscentrum waar u lekker kunt winkelen.


Kerk Tiszafüred
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu